Новият треньор на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро призна, че е

...
 Новият треньор на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро призна, че е
Коментари Харесай

Ел Маестро: Рискувам с ЦСКА-София

 Новият треньор на " ЦСКА-София " Нестор Ел Маестро призна, че е приел огромно предизвикателство, като е приел офертата от българския клуб. " Това е риск и за мен, риск и за клуба... Да, аз имам единствено 32 публични мача като старши треньор, само че се усещам подготвен. Знам къде пристигам. Много съм горделив да съм в този тим, който е един великански клуб в този район... Той е доста по-голям от досегашния ми - " Спартак " (Търнава) ", сподели роденият в Сърбия 35-годишен експерт. Той приказва на британски, само че на два пъти даде обещание до януари към този момент да е научил български.

Ел Маестро има подписан контракт за 2 година, като негов първи помощник ще е брат му Никон. От досегашния екип остават треньорът на вратарите Ивайло Петров, както и кондиционните експерти Томас Нойберт и Кирил Динчев. Новият ментор призна, че е допустимо да настъпят и промени, в случай че реши за нужно. За по-пълноценно опознаване с тима първата му подготовка през вчерашния ден беше закрита за медии и почитатели.

Нестор Ел Маестро не скри, че има нужда и от нови попълнения, само че при избора им ще преценя деликатно. Засега сигурни нови са националът от Кабо Верде Стивън Перейра (24 г.) и хърватският вратар Данте Стипица (27 г.), който до момента е бил титуляр в " Хайдук ". Освен това бразилецът Енрике Рафаел, който до момента игра като преотстъпен от " Атлетико Минейро ", към този момент е подписал непрекъснат контракт с " ЦСКА-София ".

Към подготовката ще се включат още Пламен Гълъбов и Никола Колев, които бяха преотстъпени на " Етър ", както и игралите чартърен в " Литекс " Иван Труицов, Тонислав Йорданов и Ангел Лясков. " ЦСКА-София " също по този начин се разделя с петима - Александър Барт, Раул Лое, Роланд Алберг, Хеан Бланко и Укра.

За срещата си със притежателя на клуба и за поставените пред него цели Нестор Ел Маестро изясни: " Г-н Ганчев е идеалист и оптимист. Аз съм същият като него и считам, че ще си паснем. Ще е мъчно да се конкурираме с " Лудогорец ", само че ще се борим. Моят жанр е да печелим допустимо повече мачове - повече от предишния сезон, повече от другите тимове. Живея за надпреварата, за успехите. "

ПОДГОТОВКА

" ЦСКА-София " отпътува в неделя на лагер в Тетевен, където ще е до 18 юни, и преди потегляне ще играе първата си лятна контрола - против " Етър ". От 21 юни до 3 юли пък ще има престой в Австрия, в който ще бъдат изиграни 4 инспекции - против японския " В-Варен " (Нагасаки), съветския " Уфа ", украинския първенец " Шахтьор " (Донецк) и датския вицешампион " Брьондби ".
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР